Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 454


Numiri n funcie la Statul Major al Forelor Navale


Prin ordin al ministrului aprrii, Sorin Frunzverde, ncepnd cu data de 1 decembrie a.c., amirali i ofieri din cadrul Statului Major al Forelor Navale au fost numii n funcii, astfel:
- Contraamiralul de flotil Gheorghe Petria (eful Resurselor SMFN) a fost numit lociitor al efului SMFN. Contraamiralul Petria a fost comandant unitate de lupt, ofier-secund, comandant de nav i ef de stat major ntr-un divizion de vntoare submarine. A ndeplinit funcii de comand i stat major ntr-un comandament de divizie maritim i n Statul Major al Forelor Navale, unde a fost ef al serviciului Doctrin, apoi ef al serviciului Resurse Umane. A absolvit Institutul de Marin „Mircea cel Btrn”, Academia de nalte Studii Militare, cursul postuniversitar de marin, Colegiul de Comand i Stat Major. La 3 noiembrie 2006 a fost numit ef al Resurselor SMFN i a fost avansat la gradul de contraamiral de flotil.

- Comandorul Dan Popescu (eful Serviciului Logistic al SMFN) a fost numit ef al Resurselor SMFN. Comandorul Popescu a absolvit Institutul de Marin „Mircea cel Btrn” n anul 1980 i cursuri postuniversitare de gestionare a resurselor umane i materiale i de managementul aprrii. Deine titlul de master n domeniul „concepte avansate de inginerie naval” i este cursant al Colegiului Naional de Aprare. A fost, timp de aproximativ 20 de ani, ef mecanic la diferite clase de nave i lociitor tehnic al comandantului de unitate. n Statul Major al Forelor Navale a fost succesiv ef al seciilor „Asigurare Tehnic i Material” i „Exploatare Nave”, apoi ef al Serviciului Logistic.

- Comandorul dr. Niculae Vlsan (lociitor al comandantului Flotei) a fost numit ef al Instruciei i Doctrinei SMFN. Comandorul Vlsan a absolvit Institutul de Marin n anul 1978 i Facultatea de Comand i Stat Major n anul 2004. A absolvit, de asemenea, cursul de Orientare de Stat Major, din cadrul Colegiului de Aprare al Olandei i cursul postuniversitar de Conducere Strategic, de la Colegiul de Rzboi al Marinei Elene. A activat la bordul unor nave purttoare de rachete (comandant serviciu de lupt i ofier secund), nave antisubmarin (comandant serviciu de lupt, ofier secund), nave dragoare (comandant nav i comandant unitate). A fost ef al Biroului Operaii la o brigad de nave dragoare, lociitor pentru stat major al comandantului Academiei Navale „Mircea cel Btrn”, ef al Serviciului Doctrin la SMFN, lociitor al comandantului Flotei. A fost ef de stat major al gruprii BLACKSEAFOR cu ocazia celei de-a patra activri. Este doctor n tiine militare din anul 2006.

- Comandorul Mircea Rusmnic (comandantul Centrului de Scafandri) a fost numit comandant al Flotei. Comandorul Rusmnic a absolvit Institutul de Marin „Mircea cel Btrn”, Academia Militar, specialitatea Marin i a urmat un curs postuniversitar de Conducere Strategic la Universitatea Naional de Aprare. n strintate a urmat cursul pentru scafandri de mare adncime, la Genova, Italia, i cursul pentru fore multinaionale, la Oberammergau, Germania. A ndeplinit funcii (de la comandant serviciu de lupt pn la comandant de nav) la bordul unor nave dragoare, comandant nav scafandri, ef de stat major i comandant unitate scafandri de mare adncime, ef de stat major de brigad, ef de stat major i comandant al Centrului de Scafandri.

- Comandorul Aurel Popa (comandantul Flotilei de Fregate) a fost numit lociitor al comandantului Flotei. Comandorul Popa este absolvent al Institutului de Marin „Mircea cel Btrn” i al Academiei de nalte Studii Militare, precum i al Colegiului de Stat Major i al Colegiului de Rzboi. A fost comandant de nav torpiloare, comandant de secie nave torpiloare, comandant de unitate de nave, lociitor pentru stat major al comandantului Academiei Navale “Mircea cel Btrn” i ef al Serviciului Instrucie la SMFN. De la 1 mai 2006 a ndeplinit funcia de comandant al Flotilei de Fregate.

- Comandorul Alexandru Miru (eful Operaiilor la SMFN) a fost numit comandant al Flotilei de Fregate. Comandorul Miru a absolvit Institutul de Marin „Mircea cel Btrn”, Universitatea Naional de Aprare i cursul de Comand i Stat Major al Colegiului Regal al Marii Britanii. A ndeplinit funcii de comandant serviciu de lupt i ofier secund la nave antisubmarin. A fost ofier n statul major al unitii de corvete, comandant de nav dragoare, ef de stat major i lociitor al comandantului de unitate de nave dragoare. A ndeplinit apoi funcia de ef al Operaiilor la Comandamentul Operaional Naval i la Statul Major al Forelor Navale. A fost comandantul gruprii BLACKSEAFOR, cu ocazia celei de-a cincea activri a Grupului de Cooperare Naval la Marea Neagr. Este doctorand n domeniul tiinelor militare.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii