Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 460


Fregata “Regina Maria”, din nou acasă


Membrii echipajului fregatei Regina Maria au fost felicitați de ministrul apărării, Sorin Frunzăverde, și de șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, pentru modul exemplar în care s-au achitat de misiunea încredințată, în cadrul ceremonialului care a avut loc astăzi la Constanța, cu prilejul întoarcerii din operația NATO „Active Endeavour”.

„Prin misiunea îndeplinită de fregata Regina Maria, în perioada septembrie-noiembrie a.c., în Marea Mediterană, România continuă să fie parte activă a eforturilor pe care Alianța Nord-Atlantică le face în lupta împotriva terorismului. Prin vocea mea, conducerea Ministerului Apărării le mulțumește atât marinarilor, care s-au dovedit a fi adevărați ambasadori ai României în lume, cât și familiilor acestora, care i-au susținut de acasă cu încrederea lor.”

Regina Maria a parcurs peste 16.000 de mile marine pentru îndeplinirea misiunilor de supraveghere și control în Mediterana, o parte dintre acestea în condiții foarte grele de navigație, monitorizând și interogând peste 400 de nave și 60 de aeronave.

Ministrul Sorin Frunzăverde și amiralul Gheorghe Marin au dat asigurări că dezvoltarea Forțelor Navale constituie o prioritate și că se preocupă de găsirea surselor de finanțare pentru derularea programelor majore de investiții. Ministerul Apărării intenționează să achiziționeze patru corvete și patru nave vânătoare de mine, care să determine creșterea competitivității și rolului Forțelor Navale Române în spațiul geostrategic al Mării Negre.

Invitații la ceremonialul de la Constanța au urcat la bordul fregatei Regina Maria și au vizitat nava școală Mircea.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării