Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 465


« Șoimii Carpaților » pleacă din nou în misiune


Ministrul apărării, Sorin Frunzăverde, și șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, au participat astăzi, 11 decembrie, la Bistrița, la ceremonialul prilejuit de plecarea militarilor Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților” în misiunea ISAF din Afganistan.

“Vă așteaptă o misiune complexă în Qalat, acolo unde batalionul dumneavoastră va fi dislocat, dar sunt convins că vă veți achita în mod profesionist de sarcinile pe care le veți avea, dar și cu omenia de care întotdeauna militarii români au dat dovadă. Vă doresc drum bun, să vă întoarceți cu bine acasă! Să vă ajute Dumnezeu, care sper să fie și de această dată Român”, le-a spus ministrul Sorin Frunzaverde Șoimilor Carpaților.

Șoimii Carpaților vor prelua misiunile de la militarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” din București, care participă la operațiunile ISAF din luna iulie a anului 2006. Ei urmează să îndeplinească misiuni de sprijinire a armatei și poliției afgane, de cercetare și patrulare, precum și de asistență umanitară. Totodată, ei vor sprijini implementarea Planului de pace inițiat de Guvernul Afganistanului, precum și îndeplinirea unor proiecte de dezvoltare inițiate de Echipa de Reconstrucție Provincială din Zabul.

Experiența Batalionului 812 Infanterie include participări la exerciții și misiuni internaționale, cum sunt cele din Angola (UNAVEM III, în 1996-1997, MONUA, în 1998-1999) și Kosovo (BELUROKOS 8, 9 și 10, în 2001-2002).

Din decembrie 2002 până în iulie 2003 militarii batalionului au participat, de asemenea, la misiunea ENDURING FREEDOM, din Afganistan, iar în perioada iulie 2004–februarie 2005, la ANTICA BABILONIA, în Irak.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării