Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 467


Militarii români din Irak – vizitați de conducerea Ministerului Apărării


Ministrul apărării, Sorin Frunzăverde, a decorat astăzi, 12 decembrie, Drapelul de Luptă al Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani”, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemne de război, conferit prin Decret Prezidențial pentru rezultate deosebite obținute în procesul de instruire, în misiunile de stabilizare și reconstrucție îndeplinite în teatrul de operații din Irak.

În cadrul unui ceremonial militar care a avut loc în tabăra militarilor români din apropierea localității irakiene An Nassiryah, comandantul Batalionului 811 Infanterie, locotenent-colonelul Tudorel Dragonici, și alți militari ai contingentului românesc din Irak au fost decorați cu Ordinul Virtutea Militară.

“Am trăit momente de mare emoție văzînd drapelul românesc ridicându-se aici, la Tallil, în Irak. Am convingerea că dumneavoastră veți da dovadă nu numai de profesionalism, ci și de omenie și diplomație, calități demonstrate de armata română de-a lungul timpului”, le-a spus ministrul apărării militarilor români.

Ministrul Sorin Frunzăverde și șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, au inaugurat, în Irak, noua tabără românească, denumită “Camp Dracula”, situată în zona Aeroportului Tallil. Au fost prezentate noile spații de cazare și de lucru tip “CORIMEC”, infirmeria și tehnica de luptă a batalionului, o parte din mijloacele de transport fiind recent dotate cu sisteme electronice pentru detectarea dispozitivelor explozive improvizate.

Comandantul “Dragonilor Transilvani” a prezentat o informare referitoare la evoluția evenimentelor și misiunile pe care militarii români le îndeplinesc în aria de responsabilitate a batalionului, aflat sub comandă britanică. La discuții au mai participat comandanți americani, australieni și britanici ai detașamentelor dislocate în zonă, precum și ofițeri irakieni.

La finalul vizitei la Tallil, delegația Ministerului Apărării a luat masa de prânz împreună cu militarii români.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării