Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 471


Întrevederi ale delegației române la Kabul, Afganistan


Ministrul apărării, Sorin Frunzăverde, și șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, s-au întâlnit joi, 14 decembrie a.c., la Kabul, cu ministrul afgan al apărării, Abdul Rahim Wardak.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate o serie de chestiuni legate de colaborarea bilaterală în domeniul apărării, ministrul afgan solicitând sprijinul României pentru instruirea militarilor noii armate afgane, în curs de constituire, precum și pentru înzestrarea acesteia.

Înaltul demnitar afgan a salutat prezența militarilor români în țara sa, subliniind modul cum aceștia au reușit să își îndeplinească misiunile specifice și să comunice cu populația locală.

De asemenea, la Kabul, delegația română a avut întrevederi la Comandamentul ISAF III, misiune sub comandă NATO, și s-a întâlnit cu militarii români care activează în cadrul ISAF și în misiunea de pregătire a noii armate afgane, ANA Training.

În cursul acestei dimineți, delegația Ministerului Apărării i-a vizitat, la Qalat, pe militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, care acționează pentru crearea unui climat de securitate și stabilitate necesar implementării proiectelor de dezvoltare și de reconstrucție a provinciei Zabul.Biroul de Presă al Ministerului Apărării