Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 475


Conducerea Ministerului Apărării, în teatrul de operații din Balcani


Ministrul Apărării, Sorin Frunzăverde, și șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, efectuează astăzi, 19 decembrie, o vizită în teatrele de operații din provincia Kosovo și din Bosnia-Herțegovina.

Pe parcursul întâlnirilor cu militarii români aflați în misiune sub comanda NATO sau a Uniunii Europene, conducerea Ministerului Apărării va fi informată cu privire la condițiile și modul în care acționează militarii, eventualele probleme cu care aceștia se confruntă, colaborarea cu celelalte contingente, precum și asupra modului cum poate fi eficientizat sprijinul logistic pentru detașamentele românești desfășurate în această zonă de operații.

Delegația română are programate întâlniri cu comandantul KFOR, general-locotenent Roland Kather, cu comandantul Comandamentului Forței Multinaționale Vest din Kosovo, general de brigadă Attilio Claudio Borreca, cu comandantul EUFOR din Bosnia-Herțegovina, viceamiral Hans-Jochen Witthauer, precum și cu comandantul Comandamentului NATO din Sarajevo, general maior Richard O. Wightman.

Sunt planificate, de asemenea, să aibă loc, la Sarajevo, discuții oficiale ale ministrului apărării, Sorin Frunzăverde, cu omologul său bosniac, Nikola Radovanoviæ, precum și semnarea unui acord între ministerele apărării din cele două state privind cooperarea în domeniul militar.Biroul de Presă al Ministerului Apărării