Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: mr. Florin JIPA

 


Comunicat nr. 480


Eroii revoluției – cinstiți și de militarii Armatei României


În zilele de 21 și 22 decembrie a.c., în unitățile militare în care s-au ridicat monumente pentru cinstirea eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989, se vor desfășura ceremoniale militare și religioase de evocare a memoriei acestora. Subunități ale Ministerului Apărării și muzici militare vor participa, de asemenea, la activitățile comemorative organizate de autoritățile centrale și locale.

În unități, mari unități, comandamente, direcții centrale, cercuri și muzee militare, vor avea loc manifestări pe parcursul cărora va fi evocat rolul Armatei pe timpul Revoluției Române.

Personalități din conducerea Ministerului Apărării vor participa la manifestările comemorative din București, iar Regimentul 30 Gardă și Protocol “Mihai Viteazul”, Brigada 34 Infanterie și Brigada 122 Logistică vor asigura gărzile de onoare pentru ceremonialele de depunere de coroane și jerbe de flori care vor avea loc pe 21 decembrie, la Cimitirul Eroilor Revoluției și în Piața Universității, respectiv pe 22 decembrie, la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluției (Piața Revoluției), la Radiodifuziune și la Televiziunea Română.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării