Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Constantin SPÎNU

 


Comunicat nr. 481


ȘEFUL STATULUI MAJOR GENERAL – ÎN DIRECT CU TEATRELE DE OPERAȚII


Șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, s-a adresat, joi, 21 decembrie a.c., prin sistemul de videoconferință existent la sediul instituției, militarilor aflați în misiune în teatrele de operații.

Amiralul Marin le-a mulțumit pentru misiunile îndeplinite impecabil și le-a transmis felicitările conducerii armatei, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, militarilor din Batalionul 811 Infanterie din Tallil, Irak, Batalionul 2 Infanterie, dislocat în Qalat, Afganistan, Compania de Infanterie de la Kandahar, Afganistan, precum și structurilor de informații din Afganistan, Irak, Kosovo și Bosnia-Herțegovina.

Șeful Statului Major General a exprimat preocuparea conducerii ministerului pentru rezolvarea în cel mai scurt timp a problemelor ridicate de militari pe timpul recentelor vizite în teatrele de operații. Astfel, Comandamentul Logistic Întrunit a luat măsurile necesare pentru asigurarea unor elemente de echipament individual, al căror transport în teatre va fi organizat în perioada imediat următoare.

De asemenea, comandanților din teatre li s-a cerut exigență în organizarea activităților în perioada sărbătorilor și li s-a reamintit faptul că ziua de 31 decembrie are o semnificație deosebită și pentru populația musulmană, care sărbătorește Kurban Bairam-ul (Sărbătoarea sacrificiului). În acest sens, militarii români au fost îndemnați, ca în spiritul relațiilor strânse pe care le au cu populația din zonele în care acționează, să transmită localnicilor felicitările poporului român și să ajute, în măsura în care o pot face, la organizarea sărbătorilor pe militarii din armatele naționale afgane, irakiene, autoritățile locale, copiii din școli etc.

La videoconferință au mai participat șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Gheorghe Catrina, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Teodor Frunzeti, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Dorin Dănilă, precum și general-locotenent Florian Pință, comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit, general de brigadă Gheorghe Savu, șeful Direcției Informații Militare, și general de brigadă Cătălin Zisu, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit.Compartimentul de relații publice al Statului Major General