Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Ion Ciontea

 


Comunicat nr. 1


Acțiune umanitară a militarilor români din Afganistan


Militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, aflați în misiune în Afganistan, au desfășurat marți, 2 ianuarie a.c., o acțiune umanitară în nord-estul provinciei Zabul, aflată în zona lor de responsabilitate.

Aproximativ 250 de copii afgani au primit de la militarii români ghiozdane, tăblițe de scris, jucării, dulciuri și pături, materiale care au fost asigurate prin grija organizației „Salvați Copiii” – România.

„Misiunea din Afganistan ne-a pus in situația de a întâlni și coopera cu diverse persoane, oameni de rând, lideri tribali sau guvernamentali, dar cei care exprimă cel mai bine dorința de a trăi în pace pe acest pământ sunt copiii”, a declarat cu acest prilej locotenent–colonelul Daniel Petrescu, comandantul batalionului, care a condus acțiunea.

„Ceea ce le-am oferit azi copiilor reprezintă puțin față de nevoile lor, însă aducându-le daruri din partea românilor, am primit răsplata zâmbetului lor curat și le-am întărit încrederea într-un viitor mai bun. Sunt fericit că militarii români au început noul an dăruind”, a adăugat locotenent–colonelul Petrescu.Biroul de Presă al Ministerului Apărării