Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 6


Centrul 48 Comunicații și Informatică Strategice sărbătorește 65 de ani de la înființare


Miercuri, 10 ianuarie 2007, Centrul 48 Comunicații și Informatică Strategice sărbătorește 65 de ani de la înființare.

Activitățile dedicate acestei aniversări vor debuta cu sfințirea Troiței Eroilor Transmisioniști, înălțată prin subscripția personalului unității, Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii și Direcției Comunicații și Informatică și vor continua cu vizitarea unității, a Muzeului Comunicațiilor și Informaticii. Vor fi prezentate, de asemenea, exerciții demonstrative prin care vor fi realizate, în direct, legături complexe (voce, date, imagine), cu cele mai moderne mijloace de comunicații și informatică aflate în dotarea acestei unități de elită a armatei române.

La eveniment sunt invitați să participe generali și ofițeri din structurile centrale ale Ministerului Apărării, reprezentanți ai unităților de comunicații și informatică, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere din armele transmisiuni, informatică și război electronic, precum și cadrele militare în rezervă sau în activitate, care de-a lungul timpului și-au desfășurat activitatea în această unitate.

Jurnaliștii interesați de acest eveniment sunt așteptați la sediul unității din Șoseaua București-Ploiești, km 12,5 (intrarea pe linia de centură de la Otopeni), începând cu ora 09.30. Persoană de contact: lt. Cornelia Ciobănică, telefon 0724 072470.
* * *
Centrul 48 Comunicații și Informatică Strategice, una dintre cele mai mari și mai importante unități de comunicații și informatică a Armatei României, a fost operaționalizat în actuala structură la 1 iulie 2005. Misiunea principală a Centrului este de a asigura suportul tehnic necesar la nivelul conducerii strategice.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General