Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 10


La sediul Ministerului Aprrii, convorbiri oficiale ale minitrilor romn i macedonean, Sorin Frunzverde i Lazar Elenovski


Ministrul apărării al Republicii Macedonia, Lazar Elenovski, efectuează o vizită oficială n ţara noastră, n zilele de 15 şi 16 ianuarie a.c., la invitaţia ministrului romn al apărării, Sorin Frunzăverde.
Cei doi minitri ai aprrii au abordat, n cadrul discuiilor oficiale pe care le-au avut n cursul dimineii de luni, 15 ianuarie, aspecte privind procesul de transformare pe care l parcurg att armata romn, ct i cea macedonean, prezena militarilor din cele dou ri n teatrele de operaii din Irak, Afganistan i Bosnia-Heregovina, precum i situaia din Balcani, inclusiv din provincia Kosovo.


La declaraţiile de presă ce au urmat ntlnirii oficiale, ministrul Sorin Frunzăverde a spus că Romnia sprijină aderarea Macedoniei la Alianţa Nord-Atlantică, spernd că o invitaţie n acest sens va fi adresată la Summitul NATO din 2008. Hotărrea ce se va lua atunci depinde doar de progresele pe care autorităţile macedonene le vor face n procesul de apropiere de standardele Alianţei Nord-Atlantice, a subliniat ministrul romn al Apărării, Sorin Frunzăverde.

Ministrul macedonean, Lazar Elenovski a felicitat poporul roman pentru intrarea Romniei la Uniunea Europeană pe care a calificat-o un moment istoric nu doar pentru Romnia, dar şi pentru ntreaga ntreaga regiune a Balcanilor şi pentru aspiraţiile euro-atlantice ale ţarilor din regiune.


Programul delegaţiei macedonene mai cuprinde vizite la Ministerul Afacerilor Externe şi la Colegiul Naţional de Apărare "Carol I", precum şi inaugurarea noului sediu al Consiliului Euroatlantic Romn şi semnarea Memorandumului de colaborare ntre Consiliul Euroatlantic Romn şi Consiliul Euroatlantic Macedonean.
Purttorul de cuvnt al Ministerului Aprrii