Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 12


Ministrul Aprrii, Sorin Frunzverde, invitat al Colegiului Naional de Aprare


Ministrul Aprrii, Sorin Frunzverde, a susinut, joi, 18 ianuarie 2007, o prelegere cursanilor seriei a XVII-a a cursului principal al Colegiului Naional de Aprare.

n context, ministrul Sorin Frunzverde a inut s sublinieze c integrarea Romniei n Aliana Nord-Atlantic i Uniunea European nu se finalizeaz odat cu intrarea n cele dou organizaii i c Romnia trebuie s asigure bugetul necesar ndeplinirii angajamentelor asumate. Pentru anul n curs autoritile romne au reuit s asigure pentru Aprare un buget de 2,2 miliarde de Euro, care reprezint 2,05 la sut din Produsul Intern Brut.

n alt ordine de idei, ministrul aprrii a apreciat rolul deosebit pe care Colegiul Naional de Aprare l are n formarea viitorilor lideri militari i civili cu responsabiliti in domeniul securitii naionale a Romniei, insistnd asupra necesitii mbuntirii seleciei candidailor care doresc s urmeze cursurile Colegiului Naional de Aprare.

Menionm c aceast instituie de nvmnt a fost nfiinat n 1992 pentru a asigura perfecionarea pregtirii generale i de specialitate n domeniul aprrii i securitii naionale a personalului militar i civil din sistemul de securitate naional.Purttorul de cuvnt al Ministerului Aprrii