Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Ion BURGHIȘAN tel. 0722.229.585

 


Comunicat nr. 19


Evaluarea echipajelor în cadrul exercițiilor pe mare


În zilele de 25 și 26 ianuarie a.c., corvetele „Amiral Petre Bărbuneanu”, „Viceamiral Eugeniu Roșca” și „Contraamiral Horia Macellariu” aparținând Divizionului de Corvete participă la exerciții pe mare în vederea perfecționării deprinderilor membrilor echipajelor pentru executarea misiunilor specifice.

În cele două zile de acțiune pe mare cei 260 de marinari aflați la bordul corvetelor vor executa exerciții de luptă antisubmarin, de monitorizare a traficului naval, interogare a navelor civile și comunicații în conformitate cu procedurile NATO, precum și remorcaj și reaprovizionare pe mare.

Cu ocazia încheierii unui nou modul de instrucție, corveta „Contraamiral H. Macellariu” este evaluată în aceeași perioadă de către specialiști ai Centrului de Instruire, Simulare și Evaluare a Forțelor Navale.
***
În acest an, nave ale Divizionului de Corvete vor participa la misiuni internaționale cu tradiție în Marea Neagră. Astfel, România va fi reprezentată, ca în fiecare an, în cadrul Grupării multinaționale BLACKSEAFOR și la exercițiul BLACKSEAPARTNERSHIP ce va avea loc în Turcia.Compartimentul Informare și Relații Publice al SMFN