Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 24


Comandantul Comandamentului Regional de Sud din Afganistan s-a întâlnit cu militarii Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților”


Militarii români și americani din baza Lagman de la Qalat, provincia Zabul, Afganistan au fost vizitați, marți 30 ianuarie, de comandantul Comandamentului Regional de Sud din Afganistan, general maior Ton Van Loon.

Comandantul Batalionul 812 Infanterie “Șoimii Carpaților”, maior Ovidiu Uifăleanu, a subliniat excelenta coooperare dintre militarii români și cei americani din Echipa de Reconstrucție Provincială. De asemenea, cei doi comandanți s-au informat despre situația de securitate din zonă, misiunile pe care batalionul românesc le îndeplinește în aria de responsabilitate din provincia Zabul, sprijinul acordat de militarii români Armatei Naționale Afgane și populației locale.

Un accent desosebit a fost pus pe cooperarea cu autoritățile locale pentru menținerea unui climat de stabilitate în regiune.
Generalul Van Loon a dorit să îi asigure pe militarii bistrițeni de disponibilitatea sa pentru rezolvarea tuturor problemelor care vor apărea la nivelul batalionului pe toată durata desfășurării misiuni.Biroul de Presă al Ministerului Apărării