Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 24


Comandantul Comandamentului Regional de Sud din Afganistan s-a ntlnit cu militarii Batalionului 812 Infanterie “oimii Carpailor”


Militarii romni i americani din baza Lagman de la Qalat, provincia Zabul, Afganistan au fost vizitai, mari 30 ianuarie, de comandantul Comandamentului Regional de Sud din Afganistan, general maior Ton Van Loon.

Comandantul Batalionul 812 Infanterie “oimii Carpailor”, maior Ovidiu Uifleanu, a subliniat excelenta coooperare dintre militarii romni i cei americani din Echipa de Reconstrucie Provincial. De asemenea, cei doi comandani s-au informat despre situaia de securitate din zon, misiunile pe care batalionul romnesc le ndeplinete n aria de responsabilitate din provincia Zabul, sprijinul acordat de militarii romni Armatei Naionale Afgane i populaiei locale.

Un accent desosebit a fost pus pe cooperarea cu autoritile locale pentru meninerea unui climat de stabilitate n regiune.
Generalul Van Loon a dorit s i asigure pe militarii bistrieni de disponibilitatea sa pentru rezolvarea tuturor problemelor care vor aprea la nivelul batalionului pe toat durata desfurrii misiuni.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii