Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 25


Comandantul Forțelor din Afganistan - în vizită la București


Comandantul Comandamentului Multinațional al Forțelor din Afganistan, general-locotenent Karl W. Eikenberry, se află, de ieri, într-o vizită în țara noastră, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Teodor Frunzeti.

În cadrul convorbirilor purtate la Statul Major al Forțelor Terestre, au fost abordate aspecte privind cooperarea militară româno-americană în teatrele de operații, cu accent pe cel din Afganistan, precum și prioritățile Forțelor Terestre Române pentru anul 2007.

Programul oficialului militar american include întrevederi, la Ministerul Apărării, cu secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu și cu locțiitorul șefului Statului Major General, general-locotenent dr. Sorin Ioan.

Generalul Eikenberry susține astăzi, 1 februarie, ora 13.00, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, prelegerea cu tema: „Afganistan: prezent și viitor”.

După prelegere, generalul american va face o scurtă declarație de presă. Jurnaliștii acreditați la M.Ap. care doresc să participe la activitățile de la Universitatea Națională de Apărare vor fi așteptați, între orele 12.30 și 12.50, la intrarea în instituție dinspre Strada Panduri. Persoană de contact: locotenent-colonel Sorin Olteanu, tel. 0723 132 344.Biroul de Presă al Ministerului Apărării