Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 33


Participarea ministrului Apărării, Sorin Frunzăverde, la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării din țările membre NATOMinistrul Apărării, Sorin Frunzăverde, va participa la Sevilla, în zilele de 8 și 9 februarie a.c., la Reuniunea Informală a Miniștrilor Apărării (RIMAP) din țările membre NATO.

Temele principale asupra cărora urmează să se concentreze în discuțiile lor participanții la reuniune sunt situația de securitate din Afganistan și operațiunea Alianței Nord-Atlantice în această țară, precum și transformarea militară a NATO.

Ministrul Sorin Frunzăverde urmează să aibă o intervenție în cadrul RIMAP, pe tema „Operațiuni NATO”, și o alta în cadrul Consiliului NATO- Rusia. De asemenea, pe parcursul reuniunii, ministrul român al apărării va avea o întâlnire cu omologul său afgan, Abdul Rahim Wardak.

Din delegația română mai fac parte secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu, șeful Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare din Ministerul Apărării, Sorin Ducaru, ambasadorul României la NATO, general maior dr. Ștefan Oprea, director adjunct al Statului Major General.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării