Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 44


Ministrul Sorin Frunzăverde – laureat al Asociației George C. Marshall România


Ministrul Sorin Frunzăverde a primit joi, 15 februarie a.c., „Medalia anului 2006”, decernată de Asociația George C. Marshall pentru „merite deosebite în procesul integrării europene și euro-atlantice a României”.

În cadrul ceremoniei, desfășurată la Sala de Marmură a Cercului Militar Național, Sorin Frunzăverde a apreciat că meritul pentru această distincție revine Ministerului Apărării, întregului personal militar și civil al instituției. “Ministerul Apărării a fost, de-a lungul timpului, cea mai consecventă instituție a statului român care a promovat reforma și a făcut cel mai coerent demers pentru integrarea României în Alianța Nord-Atlantică și în Uniunea Europeană”, a subliniat ministrul apărării.

În cadrul activității de astăzi, Sorin Frunzăverde a susținut o prelegere cu tema „Politica de securitate și apărare a României europene și euro-atlantice; realități și perspective”.
Ministrul apărării a reiterat ideea că militarii români prezenți în misiuni internaționale sunt cei mai buni ambasadori ai țării noastre, ei confirmând că România dorește și merită să facă parte din NATO și din Uniunea Europeană.

Datorită deciziilor luate de factori politici și militari, dublate de voința populară, datorită eforturilor făcute de Armată, România a reușit, după 17 ani, să fie parte a Europei Unite și a Alianței Nord-Atlantice, regăsindu-și locul în comunitatea democratică, a mai spus ministrul apărării în expunerea susținută la manifestarea organizată de Asociația George C. Marshall România.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării