Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 51


Analiza stării structurilor din Statul Major al Forțelor Navale pe anul 2006

Marți, 20 februarie a.c., la sediul Statului Major al Forțelor Navale a avut loc, în prezența ministrului Apărării, Sorin Frunzăverde, și a șefului Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, bilanțul activității desfășurate de această structură în cursul anului trecut.

Militarii din Forțele Navale au participat, în 2006, la 144 de misiuni internaționale, cea mai importantă dintre acestea fiind cea a fregatei „Regina Maria” care, timp de trei luni, a fost prezentă în operația „Active Endeavour” desfășurată de către Alianța Nord Atlantică în Marea Mediterană, a subliniat șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul de flotilă Dorin Dănilă.

În anul în curs Forțele Navale vor participa la operația „Active Endeavour” cu fregata „Regele Ferdinand”. În domeniul înzestrării, Statul Major al Forțelor Navale își propune să materializeze programele majore de achiziții referitoare la dotarea cu corvete multirol și cu nave vânătoare de mine și să continue programul de înzestrare cu elicoptere navalizate, astfel încât, până la finele acestui an, primele două elicoptere care vor deservi fregatele românești să intre în serviciul activ.

Ministrul Apărării, Sorin Frunzăverde, a mulțumit militarilor din Forțele Navale pentru modul în care și-au îndeplinit misiunile și a subliniat că participarea la misiunile internaționale a reprezentat un element important în procesul de realizare a interoperabilității cu forțele similare din armatele membre ale Alianței Nord-Atlantice și partenere.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării