Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 59


A patra ediție a “Taberei de vară pentru cercetași”


Ministerul Apărării, prin Direcția Informare și Relații Publice, lansează pe pagina proprie de Internet - www.mapn.ro/tabara, concursul național de selecție a elevilor de liceu din clasele IX-XI pentru participarea la cea de-a patra ediție a “Taberei de vară pentru cercetași”, care se va desfășura în prima jumătate a lunii august 2007 la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Tineret și Asociația Euroatlantică “Manfred Worner”.

Desfășurată sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”, tabăra are ca obiective dezvoltarea și valorificarea calităților fizice și morale ale tinerilor participanți, a spiritului de competiție și de echipă.

Concursul de selecție se desfășoară on-line în perioada 01.03–01.06.2007 și își propune să testeze cunoștințele elevilor despre Armata României, NATO și EU.

Elevii care doresc să participe la activitate trebuie să completeze un formular de înregistrare si să răspundă la cele 35 de întrebări ale concursului.

În perioada 1-15 iunie a.c., juriul competiției va evalua răspunsurile trimise prin e-mail de fiecare elev și va întocmi clasamentul avându-se în vedere punctajul obținut și momentul primirii răspunsurilor. Primii 42 de elevi se califică pentru a participa la tabăra de pregătire.

Programul taberei va cuprinde activități aplicativ–militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice din zonă.

Detalii suplimentare pot fi obținute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara, precum și de la locotenent-colonel Liviu Dragoman, telefon: 021-410.40.40 – int. 1011.608 sau mobil: 0728-083.260.Biroul de Presă