Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 59


A patra ediie a “Taberei de var pentru cercetai”


Ministerul Aprrii, prin Direcia Informare i Relaii Publice, lanseaz pe pagina proprie de Internet - www.mapn.ro/tabara, concursul naional de selecie a elevilor de liceu din clasele IX-XI pentru participarea la cea de-a patra ediie a “Taberei de var pentru cercetai”, care se va desfura n prima jumtate a lunii august 2007 la Academia Forelor Terestre “Nicolae Blcescu” din Sibiu.

Activitatea este organizat de Ministerul Aprrii n parteneriat cu Autoritatea Naional pentru Tineret i Asociaia Euroatlantic “Manfred Worner”.

Desfurat sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la nlime!”, tabra are ca obiective dezvoltarea i valorificarea calitilor fizice i morale ale tinerilor participani, a spiritului de competiie i de echip.

Concursul de selecie se desfoar on-line n perioada 01.03–01.06.2007 i i propune s testeze cunotinele elevilor despre Armata Romniei, NATO i EU.

Elevii care doresc s participe la activitate trebuie s completeze un formular de nregistrare si s rspund la cele 35 de ntrebri ale concursului.

n perioada 1-15 iunie a.c., juriul competiiei va evalua rspunsurile trimise prin e-mail de fiecare elev i va ntocmi clasamentul avndu-se n vedere punctajul obinut i momentul primirii rspunsurilor. Primii 42 de elevi se calific pentru a participa la tabra de pregtire.

Programul taberei va cuprinde activiti aplicativ–militare, ntreceri sportive, vizite la obiective militare i turistice din zon.

Detalii suplimentare pot fi obinute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara, precum i de la locotenent-colonel Liviu Dragoman, telefon: 021-410.40.40 – int. 1011.608 sau mobil: 0728-083.260.Biroul de Pres