Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Constantin Spinu

 


Comunicat nr. 64


VIZITĂ DE DOCUMENTARE LA CENTRUL ZONAL DE SELECȚIE ȘI ORIENTARE BREAZAVineri, 16 martie a.c., Statul Major General organizează o vizită de presă la Centrul Zonal de Selecție și Orientare de la Breaza, în vederea documentării jurnaliștilor asupra procesului de selecție a soldaților voluntari.

Deplasarea se va executa cu un mijloc militar de transport, detaliile plecării urmând a fi stabilite și comunicate în timp util. Jurnaliștii interesați sunt rugați să-și anunțe participarea la Biroul de Informare Publică al Statului Major General până miercuri, 14 martie 2007 a.c., prin telefon -0722.380.138, sau e-mail, pe adresa cspinu@mapn.ro.

* * *
Procesul de selecție a soldaților voluntari a început prin întocmirea dosarelor de candidați și cu efectuarea vizitei medicale în spitalele și policlinicile militare cele mai apropiate de locul de domiciliu.

Cei declarați apți din punct de vedere medical se prezintă (în urma unei planificări) la Centrele Zonale de Selecție și Orientare (de la Breaza, Câmpulung Moldovenesc sau Alba Iulia) pentru susținerea testelor psihologice și a probelor de pregătire fizică.

Tinerii care vor fi declarați admiși vor urma, în cadrul centrelor de instruire ale categoriilor de forțe, un program de instruire de 2 până la 5 luni, structurat pe două componente:
• modulul instruirii individuale (2 luni) – pentru cei care nu au satisfăcut stagiul militar, axat pe pregătirea militară generală și tactică, în vederea formării deprinderilor necesare protecției individuale, ducerii luptei și mânuirii armamentului/echipamentului din dotare
• modulul perfecționării instruirii (2-3 luni) – axat pe pregătirea militară de specialitate, specifică armei și specialității militare pe care soldații voluntari vor fi încadrați ulterior.

După încheierea perioadei de pregătire și promovarea examenelor, soldații voluntari vor semna primul contract de angajare (care poate fi de până la patru ani).


Biroul Informare publica al Statului Major General