Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Constantin Spinu

 


Comunicat nr. 64


VIZIT DE DOCUMENTARE LA CENTRUL ZONAL DE SELECIE I ORIENTARE BREAZAVineri, 16 martie a.c., Statul Major General organizeaz o vizit de pres la Centrul Zonal de Selecie i Orientare de la Breaza, n vederea documentrii jurnalitilor asupra procesului de selecie a soldailor voluntari.

Deplasarea se va executa cu un mijloc militar de transport, detaliile plecrii urmnd a fi stabilite i comunicate n timp util. Jurnalitii interesai sunt rugai s-i anune participarea la Biroul de Informare Public al Statului Major General pn miercuri, 14 martie 2007 a.c., prin telefon -0722.380.138, sau e-mail, pe adresa cspinu@mapn.ro.

* * *
Procesul de selecie a soldailor voluntari a nceput prin ntocmirea dosarelor de candidai i cu efectuarea vizitei medicale n spitalele i policlinicile militare cele mai apropiate de locul de domiciliu.

Cei declarai api din punct de vedere medical se prezint (n urma unei planificri) la Centrele Zonale de Selecie i Orientare (de la Breaza, Cmpulung Moldovenesc sau Alba Iulia) pentru susinerea testelor psihologice i a probelor de pregtire fizic.

Tinerii care vor fi declarai admii vor urma, n cadrul centrelor de instruire ale categoriilor de fore, un program de instruire de 2 pn la 5 luni, structurat pe dou componente:
• modulul instruirii individuale (2 luni) – pentru cei care nu au satisfcut stagiul militar, axat pe pregtirea militar general i tactic, n vederea formrii deprinderilor necesare proteciei individuale, ducerii luptei i mnuirii armamentului/echipamentului din dotare
• modulul perfecionrii instruirii (2-3 luni) – axat pe pregtirea militar de specialitate, specific armei i specialitii militare pe care soldaii voluntari vor fi ncadrai ulterior.

Dup ncheierea perioadei de pregtire i promovarea examenelor, soldaii voluntari vor semna primul contract de angajare (care poate fi de pn la patru ani).


Biroul Informare publica al Statului Major General