Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 66


Analiza stării structurilor din Statul Major al Forțelor Aeriene pe anul 2006


Marți, 13 martie a.c., la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene a avut loc, în prezența ministrului Apărării, Sorin Frunzăverde, și a șefului Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, bilanțul activității desfășurate de această structură în cursul anului trecut.

În anul 2006, Forțele Aeriene au executat 1532 de ore de zbor pentru a transporta 3 742 de militari și 870 de tone de materiale în și din teatrele de operații unde contingentele românești sunt dislocate, respectiv Irak, Afganistan, Bosnia-Herțegovina și Kosovo. De asemenea, militarii din Forțele Aeriene au asigurat, în perioada 1 aprilie - 1 august 2006, comanda Aeroportului Internațional Kabul aceasta fiind cea mai complexă activitate desfășurată de Forțelor Aeriene Române anul trecut.

În 2007, Forțele Aeriene vor participa, timp de trei luni, la serviciul de Poliție Aeriană în Țările Baltice, misiune comparabilă cu exercitarea comenzii Aeroportului Internațional Kabul.

Ministrul Apărării, Sorin Frunzăverde, a ținut să sublinieze efortul deosebit depus de militarii Forțelor Aeriene și contribuția acestora la buna desfășurare a misiunilor militarilor din Forțele Terestre în teatrele de operații.

La încheierea analizei activității Statului Major al Forțelor Aeriene s-a dat citire decretului prezidențial privind înaintarea la gradul de general a generalului-locotenent Gheorghe Catrina, șeful SMFA, și trecerea acestuia în rezervă cu noul grad. Ministrul Apărării a apreciat activitatea desfășurată de generalul Catrina în Armata României.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării