Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 67


Generalul american David D. McKiernan în vizită la Forțele TerestreGeneralul David D. McKiernan, comandantul Trupelor de Uscat Americane din Europa, al Armatei a VII-a americane și al Componentei Terestre NATO din Heidelberg, a efectuat o vizită în România, în zilele de 13 și 14 martie a.c., la invitația șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Teodor Frunzeti.

În cadrul convorbirilor oficiale, au fost abordate subiecte referitoare la prioritățile Forțelor Terestre Române pentru anul 2007 și la instruirea în comun a militarilor români și americani care participă la misiuni în teatrele de operații. „Amândouă armatele, și cea română și cea americană, se transformă în același timp. Cooperarea noastră este excelentă”, a subliniat generalul McKiernan.
Generalul Kiernan și generalul Frunzeti au discutat, de asemenea, despre extinderea și consolidarea relațiilor de cooperare dintre Forțele Terestre Române și Forțele Terestre americane din Europa (USAEUR), în cadrul misiunilor internaționale în teatrele de operații din Irak, Afganistan și Balcani.

În cadrul vizitei în România, generalul american a fost primit de ministrul apărării, Sorin Frunzăverde, de șeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, și de secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu.

Oaspeții americani au vizitat Academia Forțelor Terestre din Sibiu și Centrul de Pregătire al Infanteriei din Făgăraș.


Generalul David D.Kiernan a îndeplinit, de-a lungul carierei sale, funcții de comandă și stat major în unități de infanterie, mecanizate și tancuri din Statele Unite, Europa, Coreea și în Asia de Sud Vest.

Absolvent al Colegiului „William & Mary”, generalul Kiernan deține un masterat al Universității Shippensburg, primind și titlul onorific de doctor în Serviciul Public de la Colegiul „William & Mary”.

În anul 2003, generalul McKiernan a comandat forțele americane și ale Coaliției care au acționat în Irak.

Compartimentul Relatii Publice
al S.M.F.T.