Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Catalina Stan

 


Comunicat nr. 69


EXERCIȚIUL CENCOOP CAX 07La Centrul de Instruire prin Simulare al Statului Major General (CISM) se desfășoară, în perioada 13-21 martie a.c., exercițiul asistat de calculator CENCOOP CAX 07.

Exercițiul are loc în cadrul Inițiativei de Cooperare a Națiunilor Central-Europene în sprijinul păcii (CENCOOP) și reunește participanți din Austria, Croația și România. Partea română este reprezentată de militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ,,Unirea Principatelor”, iar directorul exercițiului este locțiitorul comandantului Corpului 1 Armată Teritorial, general de brigadă dr. Ion Pâlșoiu.

Scopul activității este antrenarea personalului statului major al unui batalion multinațional în planificarea și conducerea acțiunilor militare în sprijinul păcii. Scenariul este fictiv și a fost elaborat pe baza experienței militarilor români dobândită în teatrele de operații în care au executat misiuni.

Această formă de instruire a personalului din structurile operaționalizate sau în curs de operaționalizare completează pregătirea specifică a militarilor români care vor participa la misiuni viitoare în teatrele de operații.

Activitatea se desfășoară în trei etape - pregătirea de specialitate pe categorii de personal, din punct de vedere operațional și tehnic, între 13 și 16 martie, antrenamentul, pe 17 martie, iar exercițiul propriu-zis între 19 și 21 martie.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării