Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cristina Dumitrescu

 


Comunicat nr. 71


Generalul-locotenent Constantin Croitoru este noul șef al Statului Major al Forțelor Aeriene


Prin ordin al Ministrului Apărării, generalul-locotenent Constantin Croitoru a fost eliberat joi, 15 martie a.c. din funcția de director general al Direcției Generale de Informații a Apărării și a fost numit în funcția de șef al Statului Major al Forțelor Aeriene.

De asemenea, generalul-maior Francisc Radici a fost împuternicit să asigure îndeplinirea atribuțiilor funcției de director general al Direcției Generale de Informații a Apărării.
Tot joi, la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene a avut loc ceremonia de învestire în noua funcție a generalului-locotenent Constantin Croitoru.

Prezent la ceremonie, alături de șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, și secretarii de stat Corneliu Dobrițoiu și Ioan Ion, ministrul Apărării, Sorin Frunzăverde, i-a mulțumit generalului (r) Gheorghe Catrina, fostul șef al Statului Major al Forțelor Aeriene, pentru activitatea desfășurată în această funcție, apreciind că a fost un comandant de excepție care și-a dedicat întreaga viață și carieră aviației militare.

Ministrul Frunzăverde i-a urat succes noului șef al Statului Major al Forțelor Aeriene, subliniind că generalul Constantin Croitoru are experiența necesară pentru a fi comandantul de care Forțele Aeriene au nevoie într-un moment important pentru modernizarea de fond a acestei categorii de forță.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării