Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice MOLDOVAN tel:0722 380138

 


Comunicat nr. 75


ȘEFUL STATULUI MAJOR GENERAL AL ARMATEI CROAȚIEI, ÎN ROMÂNIA


În perioada 20-22 martie a.c., o delegație militară condusă de șeful Statului Major General al Armatei Croației, general Josip Lucic, se află în România, la invitația omologului său, amiral dr. Gheorghe Marin.

Discuțiile dintre cei doi oficiali se referă la subiecte privind stadiul colaborării dintre armatele Croației și României, precum și modalități de întărire și dezvoltare a relațiilor militare bilaterale.

De asemenea, în cadrul întâlnirii vor fi făcute informări reciproce privind procesele de transformare a celor două armate și vor fi prezentate date legate de participarea la misiuni internaționale, punându-se accent pe misiunile de susținere a păcii (Peace Support Opperations - PSO), la care ambele țări au participat. Un alt subiect pe agenda convorbirilor este situația de securitate din Balcanii de Vest.

Programul vizitei generalului Lucic în România cuprinde și întâlniri cu reprezentanții Romtehnica și Departamentului pentru Armamente, precum și cu militarii Batalionului 21 Vânători de Munte, care vor prezenta un exercițiu demonstrativ în Cheile Râșnoavei.


Biroul Informare publica al Statului Major General