Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 76


Expoziția ,,Regina Maria și Regimentul 4 Roșiori”, la Muzeul Militar Național


Joi, 22 martie a.c., ora 13.00, Muzeul Militar Național ,,Regele Ferdinand I” vernisează expoziția intitulată ,,Regina Maria și Regimentul 4 Roșiori”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Națională a României, Fundația ,,Artexpo” și Centrul de Studii și Păstrare a Arhivelor Militare Pitești.

Expoziția, care este deschisă în perioada martie-noiembrie a.c., este formată din exponate de excepție etalate într-un interior evocând atmosfera de început de secol XX, pentru relevarea personalității Mariei de Saxa Coburg Gotha, primă Regină a României Mari și comandant onorific al Regimentului 4 Roșiori.

Complementar aceleași tematici, specialiștii muzeului vor mai organiza un simpozion dedicat Reginei Maria, un concurs interșcolar ,,Familia regală a României” și vor prezenta obiectele aflate în patrimoniul Muzeului Militar Național, provenite din donații ale membrilor familiei regale.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment vor fi așteptați, între orele 12.20 și 12.50, la sediul Muzeului Militar Național ,,Regele Ferdinand I” din strada Mircea Vulcănescu nr. 125-127. Informații suplimentare pot fi obținute de la căpitanul Octavian Liviu Chioreanu, tel. 0723 589 038.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării