Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Cristina Iacobut

 


Comunicat nr. 81


Aniversarea Batalionului 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu”


Vineri, 30 martie, începând cu ora 11.00, Drapelul de luptă al Batalionului 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu” din Buzău va fi decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de cavaler cu însemn pentru militari. Festivitatea va avea loc în cadrul ceremonialului militar și religios, organizat cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la înfiițarea Regimentului 3 Transmisiuni, unitate ale cărei tradiții le continuă Batalionul 47 Comunicații și Informatică.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților civile și militare, delegați ai instituțiilor publice, cadre militare active și în rezervă.

Programul zilei cuprinde și o prezentare a tehnicii nou intrate în dotarea unității.

Jurnaliștii care doresc să participe la activitate sunt așteptați la Punctul de control al Batalionului 47 Comunicații și Informatică din B-dul Unirii Nr. 1-3, începând cu ora 10.30. Alte informații le poate oferi ofițerul de relații publice al Comandamentului 2 Operațional Întrunit, maior Cristina Iacobuț, tel. 0744-368.124.
* * *
La 1 aprilie 1932, prin gruparea a trei batalioane de transmisiuni din Regimentele 5, 6 și 7 Pionieri, a luat ființă Regimentul 3 Transmisiuni, avându-l la comandă pe lt.col. Tiberiu Nicolae PETRESCU.
În cadrul procesului de restructurare a armatei, începând cu data de 1 mai 2006, Regimentul 47 Transmisiuni ,,General Nicolae PETRESCU’’ a fost transformat în Batalionul 47 Comunicații și Informatică, având aceeași denumire onorifică, ,,General Nicolae PETRESCU’’.
Astăzi, misiunea principală a unității este de a asigura legăturile operative cu toate unitățile și subunitățile românești subordonate Comandamentului 2 Operațional Întrunit, care execută misiuni înternaționale în teatrele de operații (Irak, Afganistan, Balcanii de Vest).
Batalionul 47 Comunicații și Informatică ,,General Nicolae PETRESCU’’ a obținut rezultate deosebite pe timpul exercițiilor la care a fost angajat: CETATEA 2006, CERTEX 2006, VULTURUL 2006 și ROMEX 2006.Compartimentul Relatii Publice al Cdm. 2 Op. I.