Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 82


CONFERINȚA ȘEFILOR STATELOR MAJORE GENERALE DIN ȚĂRILE BALCANICE


Șefii Statelor Majore Generale din țările balcanice se vor reuni pe 18 aprilie a.c. la Salonic, Grecia, pentru o conferință care va avea drept temă centrală îmbunătățirea cooperării și securității la nivel regional.

Cei 11 lideri militari ai țărilor din regiune - Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, FYROM (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei) și Turcia - vor explora posibililățile unei cooperări solide și eficiente în Balcani. Inițiativa are ca obiectiv întărirea relațiilor dintre aceste țări prin cooperare, transparență și promovarea unui valoros echilibru regional de securitate, avându-se totodată în vedere rolul semnificativ al NATO și Uniunii Europene în regiune.

De asemenea, participanții vor căuta să identifice un mod de acțiune pentru dezvoltarea unor instrumente, mecanisme și abordări la nivel inter-balcanic, care să îmbunătățească comunicarea, să maximizeze și să eficientizeze răspunsul coordonat la o criză regională și să conducă la creșterea încrederii inter-regionale.

Conferința va fi deschisă de domnul Evangelos MEIMARAKIS, ministrul Apărării a Republicii Elene.

Jurnaliștii care doresc să participe la activitate sunt rugați să transmită datele la Biroul Informare Publică al SMG, tel./fax. 021 319 56 73, pentru a fi comunicate Centrului de Presă din Grecia în vederea acreditării, conform formularului atașat.Secția informare și relații publice a Statului Major General