Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 87


Militarii romni ntmpin, i n Irak, nvierea Domnului


Srbtorile Pascale sunt ntmpinate, aa cum se cuvine, i n tabra romneasc de la Tallil, unde au loc ultimele pregtiri pentru ca atmosfera creat s fie ct mai apropiat de cea de acas.

La Slujba de nviere vor lua parte alturi de militarii notri i militari din armatele care constituie Fora multinaional din Irak.

“n acest teritoriu strvechi, numit i Poarta Divinitii, ne aflm n comuniune cu cei dragi de acas i ateptm ca Srbtoarea srbtorilor s ne aduc bucurie, pace sufleteasc, linite, speran rostind unii altora salutul pascal: Hristos a nviat!”, a spus preotul Batalionului 495 Infanterie, maior Bogdan Preda.

Militarii romni se vor bucura, duminic, n prima zi de Pate, de o mas tradiional, logistica american facilitnd realizarea unor reete culinare specific romneti.

Dup amiaz, n tabra romneasc va fi organizat un mini-campionat de fotbal, echipe din toate contingentele coaliiei staionate la Tallil fiind nscrise pe tabelul competiiei.

Militarul american de origine romn, specialist Beatrice Florescu VilaVerde, responsabil cu aciuni de tip Combat Camera pentru comandamentul coaliiei de la Bagdad, i-a exprimat dorina de a fi alturi de camarazii ei pentru aceast perioad a Sfintelor Srbtori de Pati i de a primi Taina mprtaniei de la preotul batalionului. n Noaptea nvierii, ei vor rosti mpreun, n limbile romn i englez, ruga Tatl Nostru.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii