Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 96


Precizri despre starea militarilor romni rnii n Irak


Referitor la starea medical a celor patru militari, din Batalionul 495 Infanterie, rnii n accidentul de smbt, 14 aprilie, pe timpul unei misiuni de patrulare:

Militarul Dan Daniel Porumb a fost transportat, n aceast diminea, cu o aeronav a coaliiei multinaionale, la spitalul Landsthul, Baza American Ramstein, din Germania unde va fi supus unor investigaii de specialitate la nivelul coloanei vertebrale.

Ali doi militari romni care au fost rnii n accident se afl, n continuare, internai la Spitalul American Ballad, de lng Bagdad. Plutonierul Alexandru Toma Petre a suferit o fractur la umrul stng, iar caporalul Iacob Valentin Musc un traumatism toracic uor. Cei doi militari urmeaz s revin n baza Tallil n cursul sptmnii viitoare.

Plutonierul Victor Cornel Giuseppi Petril care a suferit contuzii uoare a fost inut sub supraveghere medical la spitalul bazei din Tallil, iar n aceast diminea a revenit n tabra „Dracula”.

Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu a discutat n cursul dimineii de duminic, 15 aprilie cu conducerea Batalionului 495 Infanterie dislocat la Tallil i a fost asigurat c toi cei implicai n accident au parte de cea mai bun i competent ngrijire medical.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii