Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 99


Autovehicule HUMVEE pentru ,,oimii Carpailor”


Militarii Batalionului 812 Infanterie ,,oimii Carpailor”, care se afl n misiune n Afganistan, au n dotare, ncepnd de astzi, 16 aprilie, ase autovehicule de lupt de tip HMMWV.

Humvee-urile, care nlocuiesc autovehiculele de teren ARO, vor fi utilizate n cadrul misiunilor de cercetare, n special n localiti, unde transportoarele amfibii blindate nu pot ptrunde din cauza drumurilor de acces nguste.

Instruirea oferilor romni pentru trecerea pe acest tip de autovehicul s-a desfurat, din timp, cu sprijinul partenerilor americani, care au pus la dispoziie instructori i mainile necesare.

HUMVEE-ul are capacitatea de a asigura transportul a cinci militari echipai de lupt i dispune de o motorizare de ultim generaie, transmisie automat i echipamente de transmisiuni compatibile cu cele ale partenerilor de coaliie. Este complet blindat cu plci de oel subiri, geamurile avnd o grosime de aproximativ 10 mm, capabile s reziste la exploziile dispozitivelor electronice improvizate i la loviturile armamentului de calibru mic. Lungimea autovehicolului este de 4,84m, nlimea de 1,93m i limea de 1,82m. Greutatea total a autovehiculului este de 4447 kg avnd o sarcin util de 1043 kg.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii