Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 105


Întărirea cooperării și securității în zona lărgită a Mării Negre, în dezbaterea Conferinței de la Salonic


Șeful Statului Major General al Armatei României, amiral dr. Gheorghe Marin, a prezentat, marți, 18 aprilie a.c., lucrarea cu tema „Întărirea cooperării și securității în zona lărgită a Mării Negre” în cadrul primei zile a Conferinței pe tema creșterii stabilității și securității la nivel regional, care se desfășoară la Salonic, Grecia.

Agenda conferinței cuprinde discuții referitoare la cooperarea regională, intensificarea comunicării la nivel regional prin crearea unui mecanism adecvat și posibilitatea dezvoltării unui mecanism regional de management al crizelor.
De asemenea, participanții abordează și subiecte privind răspunsul militar la amenințările asimetrice, creșterea sinergiei în înlăturarea urmărilor dezastrelor, precum și aspecte ale cooperării în domeniul informațiilor militare.

Zece șefi de state majore generale ai țărilor din regiune - Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, FYROM (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei) și Turcia participanți la această conferință, dezbat posibilitățile unei mai bune cooperări în Balcani.

La finalul întâlnirii, delegațiile participante vor discuta termenii de referință pentru organizarea viitoarei conferințe.

Fotografii de la eveniment la adresa: http://www.mapn.ro/fotodb/20070419Biroul Informare publica al Statului Major General