Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 112


ZIUA FORȚELOR TERESTREÎn fiecare an, la 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forțelor Terestre, categorie de forțe ale armatei al cărei patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.

Statul Major al Forțelor Terestre organizează un bogat program de activități dedicate acestui eveniment, care se vor desfășura luni, 23 aprilie, în garnizoanele și unitățile militare din țară. Sunt invitate să participe personalități ale vieții politice și militare, cadre militare în rezervă și în retragere, veterani de război, tineri interesați de cariera militară, cetățeni.

În București, programul manifestărilor de luni, 23 aprilie, cuprinde depuneri de coroane de flori la Monumentul Infanteriei (Parcul Kisseleff), ora 09.00, la Monumentul Artileriei (Intersecția B-dul Eroilor cu B-dul Eroilor Sanitari), ora 10.00, și la Monumentul Geniului (Intersecția B-dul Iuliu Maniu cu B-dul Geniului), ora 10.00. În Parcul Izvor, de la ora 11.00, vor avea loc exerciții de parașutare, exerciții demonstrative susținute de militari ai Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazu” și cei din subunitățile de Poliție Militară, vor fi prezentate categorii de armament, tehnică și echipamente militare, iar muzicile militare vor susține un moment artistic.

La ora 13.30, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, 50 de ofițeri, subofițeri și civili vor primi Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, pentru îndeplinirea ireproșabilă a misiunilor, devotamentul și rezultatele deosebite obținute în procesul instruirii.

Încheierea manifestărilor din București va fi marcată de retragerea cu torțe, care se va desfășura între orele 21.00 și 22.00 pe itinerarul: sediul Statului Major al Forțelor Terestre – intersecția Răzoare – sediul Universității Naționale de Apărare – Bulevardul Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Vasile Milea - sediul Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazu”.

Activități similare, completate cu concursuri aplicativ-militare și sportive, simpozioane, expoziții de carte și spectacole, vor avea loc și la Bistrița, Brașov, Breaza, Craiova, Focșani, Iași, Pitești și Sibiu. Evenimentul va fi, de asemenea, marcat și în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Kosovo unde militari ai forțelor terestre sunt în misiune.

Informații suplimentare pot fi obținute de la Compartimentul de Relații Publice al Statului Major al Forțelor Terestre, telefon 021- 313.72.46 și de la maiorul Renato Nadolu, telefon 0788.564.151, și din pagina de internet a Ministerului Apărării, www.mapn.ro.
Compartimentul Relatii Publice al S.M.F.T.