Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Liviu FLUTUR

 


Comunicat nr. 114


Acțiune umanitară desfășurată de militarii români în Afganistan


Militari din Batalionul 812 Infanterie au inițiat o acțiune de ajutorare a populației locale din satul afgan Spina Ghbarga, pe care au desfășurat-o, la sfârșitul săptămânii trecute, împreuna cu Poliția Națională Afgană.

Ofițerul CIMIC al batalionului, lt. Dan Adrian, a întreprins demersurile necesare pe lângă Echipa de Reconstrucție Provincială din Qalat, pentru obținerea articolelor și produselor alimentare necesare susținerii acestui demers umanitar. Astfel, le-au fost distribuite localnicilor peste trei tone de produse alimentare de strictă necesitate - grâu, zahăr, ulei și orez, precum și plite pentru gătit, termosuri și aparate de radio.

Totodată, celor 150 de copii din sat le-au fost oferite ghiozdane, rechizite școlare și jucării.

Cu acest prilej, membrii consiliului bătrânilor și-au reafirmat sprijinul si aprecierea pentru forțele ISAF din provincia Zabul, care acționează pentru instaurarea unui climat de securitate în regiune. De asemenea, echipa CIMIC a efectuat, la cererea liderului satului, o primă evaluare pentru lucrările necesare realizării unui puț de apă.Biroul de Presă