Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Renato Nadolu

 


Comunicat nr. 119


INSTRUIREA SOLDAȚILOR VOLUNTARI DIN FORȚELE TERESTRE


În centrele de pregătire subordonate Forțelor Terestre din garnizoanele Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Câmpulung Muscel, Buzău, Pitești, Făgăraș și Predeal, au avut loc astăzi festivitățile prilejuite de deschiderea modulelor de instruire a celor peste 870 de militari care vor face parte din prima serie de soldați voluntari.

Au fost prezenți reprezentanții Statului Major al Forțelor Terestre și oficialități ai administrației publice locale.

Soldații voluntari vor fi instruiți în specialitățile militare infanterie, tancuri, auto, comunicații și informatică, artilerie terestră, artilerie antiaeriană, vânători de munte, geniu, apărare NBC, cercetare și parașutiști. Ei vor urma, în următoarele nouă săptămâni, un program de instruire care va cuprinde două componente: modulul instruirii individuale, cu o durată de două săptămâni, axat pe pregătirea militară generală și tactică, și cel al perfecționării instruirii de specialitate, cu o durată de șapte săptămâni, unde se va pune accent pe pregătirea militară specifică specialității militare în care soldații voluntari vor fi încadrați ulterior.

Militarii vor beneficia, pe parcursul perioadei de pregătire, de soldă lunară (egală cu 50 % din solda de funcție și solda de grad a unui soldat voluntar angajat), de echipament, hrană, asistență medicală și medicamente, toate gratuite, documente militare de transport, în conformitate cu legislația în vigoare.

După încheierea perioadei de pregătire, soldații voluntari vor semna un prim contract cu durata de patru ani cu unitatea în care au fost repartizați, ulterior putând încheia, succesiv, noi contracte cu durata cuprinsă între doi și trei ani fiecare.

Soldații și gradații voluntari constituie categoria de personal militar profesionalizat de la baza ierarhiei militare și reprezintă principala sursă pentru formarea subofițerilor.Compartimentul Relatii Publice al S.M.F.T.