Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Lucian Neacșu

 


Comunicat nr. 123


DEPUNEREA JURĂMÂNTULUI MILITAR de către prima serie de soldați voluntari din Forțele Navale


Sâmbătă, 28 aprilie a.c., ora 10.00, la Centrul de Instrucție al Forțelor Navale din Mangalia, are loc ceremonialul de depunere a jurământului militar de către prima serie de soldați voluntari.

140 de soldați voluntari, între care patru fete, vor rosti jurământul de credință față de țară în prezența oficialilor militari și a numeroși invitați, familii și prieteni, cadre militare în rezervă și retragere, veterani de război. Cu această ocazie, se organizează “Ziua Porților Deschise”.

Prima serie de soldați voluntari, urmează în prezent un program de instruire care are două componente:
- etapa instruirii individuale de bază (2 luni) – axat pe pregătire militară generală și tactică, în vederea formării deprinderilor individuale, necesare protecției individuale, ducerii luptei și mânuirii armamentului/echipamentului din dotare;
- etapa instruirii individuale de specialitate (2-3 luni) – axat pe pregătirea militară de specialitate, specifică armei marină și specialității militare pe care soldații voluntari vor fi încadrați ulterior.

Jurnaliștii interesați vor fi așteptați începând cu ora 09.30 în Mangalia, la intrarea pe platforma militară, situată pe drumul E.87 înainte de podul 2 Mai, de către reprezentanții compartimentului relații publice.Compartimentul Relatii Publice al Statului Major al Fortelor