Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 140


Ministrul apărării s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor veteranilor de război


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a avut luni, 7 mai, la sediul ministerului, o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor veteranilor de război, care au solicitat sprijin pentru modificarea și completarea Legii 44/1994, privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război, republicată.

În cadrul reuniunii s-a convenit ca asociațiile împreună cu specialiștii Ministerului Apărării să elaboreze un proiect de act normativ care să se refere atât la veteranii de război, cât și la militarii participanți la misiuni în teatrele de operații.

“Ne confruntăm cu o categorie nouă de veterani, pe lângă cei din primul și cel de-al doilea război mondial: veteranii din teatrele de operații. Trebuie găsite modalități și pentru integrarea acestora, astfel încât militarii care au dobândit invalidități pe timpul participării la misiuni internaționale, să beneficieze de facilitățile oferite de aceste asociații”, a spus ministrul Teodor Meleșcanu pe parcursul întâlnirii.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării