Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 147


Ministrul Apărării vizitează unități militare din Arad și Bistrița


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, va vizita în cursul zilelor de vineri și sâmbătă, 11 și 12 mai, unități militare dislocate în Arad și Bistrița, aflate în subordinea Brigăzii 81 Mecanizată.

La Arad, delegația condusă de ministrul Apărării se va întâlni cu personalul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, unitate din care face parte Modulul Românesc al Batalionului Mixt Româno-Ungar de menținere a păcii.

În Bistrița sunt prevăzute vizitarea comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată și a Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților”, care participă din luna decembrie 2006 în teatrul de operații din Afganistan, la Zabul.

În program sunt incluse, de asemenea, întâlniri cu oficialități din administrația locală.

* * *

Brigada 81 Mecanizată a fost înființată la data de 1 mai 1994, în cadrul procesului de reorganizare a Armatei României, având în compunere Batalionul 191 Infanterie Arad “Radu Golescu”, Batalionul 811 Infanterie din Dej și Batalionul 812 Infanterie din Bistrița.
Batalionul 191 Infanterie participă cu un modul de 450 militari în cadrul Batalionului Mixt Româno-Ungar. Această unitate a fost constituită ca urmare a semnării unui acord între guvernele României și Republicii Ungare de către miniștrii apărării, pe data de 20 martie 1998. De asemenea, batalionul arădean participă, în prezent, cu un detașament de militari la operațiile desfășurate în Balcanii de Vest.
Batalioanele 811 și 812 Infanterie au acționat în teatrul de operații din Irak în cadrul misiunii “ANTICA BABILONIA”, respectiv “IRAQI FREEDOM”.
Comandant al Brigăzii 81 Mecanizată este, începând cu decembrie 2006, generalul de brigadă Alexandru RUS.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării