Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 148


Vizita ministrului Teodor Meleșcanu la Arad


Delegația condusă de ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a vizitat vineri, 11 mai, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Arad, aflat în subordinea Brigăzii 81 Mecanizată.

Comandantul unității, locotenent-colonelul Pășcuță Grigore Victor, a prezentat organizarea, dotarea și misiunile Batalionului 191, gradul de menținere a operaționalizării Modulului românesc al Batalionului Mixt Româno-Ungar de menținere a păcii, precum și probleme legate de încadrarea cu personal și tehnică de luptă. De asemenea, a fost făcută și o scurtă demonstrație cu diferite categorii de tehnică.

Problemele ridicate de comandatul unității s-au referit la limita de vârstă pentru soldați și gradați voluntari, tehnica din dotare și gradul de uzură a acesteia, deficitul de personal la nivel de bază, aspecte legate de asigurarea echipamentului și externalizarea serviciului de hrănire.

În cadrul întâlnirii cu personalul Batalionului 191 și cu militarii din Modulul Românesc al Batalionului Mixt Româno-Ungar de menținere a păcii, Teodor Meleșcanu a asigurat că aspectele sociale semnalate în cursul discuțiilor, majoritatea axate pe problema locuințelor, vor fi analizate și se va urmări rezolvarea acestora în baza unui program amplu aflat în atenția conducerii ministerului pentru toate garnizoanele din țară.

* * *

Batalionul 191 Infanterie “Colonel Radu Golescu” face parte din Brigada 81 Mecanizată, înființată la data de 1 mai 1994, în cadrul procesului de reorganizare a Armatei României. Batalionul arădean participă, în prezent, cu un detașament de militari la operațiile desfășurate în Balcanii de Vest. Totodată, Batalionul 191 participă cu un Modul de 450 militari în cadrul Batalionului Mixt Româno-Ungar. Această unitate a fost constituită ca urmare a semnării unui acord între guvernele României și Republicii Ungare de către miniștrii apărării, pe data de 20 martie 1998. Modulul Românesc al Batalionului Mixt Româno-Ungar, ca parte integrantă a Batalionului 191 Infanterie, își desfășoară activitatea în cazarma situată în Cetatea Aradului precum și în poligoanele aferente.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării