Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 148


Vizita ministrului Teodor Melecanu la Arad


Delegaia condus de ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, a vizitat vineri, 11 mai, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Arad, aflat n subordinea Brigzii 81 Mecanizat.

Comandantul unitii, locotenent-colonelul Pcu Grigore Victor, a prezentat organizarea, dotarea i misiunile Batalionului 191, gradul de meninere a operaionalizrii Modulului romnesc al Batalionului Mixt Romno-Ungar de meninere a pcii, precum i probleme legate de ncadrarea cu personal i tehnic de lupt. De asemenea, a fost fcut i o scurt demonstraie cu diferite categorii de tehnic.

Problemele ridicate de comandatul unitii s-au referit la limita de vrst pentru soldai i gradai voluntari, tehnica din dotare i gradul de uzur a acesteia, deficitul de personal la nivel de baz, aspecte legate de asigurarea echipamentului i externalizarea serviciului de hrnire.

n cadrul ntlnirii cu personalul Batalionului 191 i cu militarii din Modulul Romnesc al Batalionului Mixt Romno-Ungar de meninere a pcii, Teodor Melecanu a asigurat c aspectele sociale semnalate n cursul discuiilor, majoritatea axate pe problema locuinelor, vor fi analizate i se va urmri rezolvarea acestora n baza unui program amplu aflat n atenia conducerii ministerului pentru toate garnizoanele din ar.

* * *

Batalionul 191 Infanterie “Colonel Radu Golescu” face parte din Brigada 81 Mecanizat, nfiinat la data de 1 mai 1994, n cadrul procesului de reorganizare a Armatei Romniei. Batalionul ardean particip, n prezent, cu un detaament de militari la operaiile desfurate n Balcanii de Vest. Totodat, Batalionul 191 particip cu un Modul de 450 militari n cadrul Batalionului Mixt Romno-Ungar. Aceast unitate a fost constituit ca urmare a semnrii unui acord ntre guvernele Romniei i Republicii Ungare de ctre minitrii aprrii, pe data de 20 martie 1998. Modulul Romnesc al Batalionului Mixt Romno-Ungar, ca parte integrant a Batalionului 191 Infanterie, i desfoar activitatea n cazarma situat n Cetatea Aradului precum i n poligoanele aferente.Purttorul de cuvnt al Ministerului Aprrii