Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 149


Ministrul Teodor Meleșcanu, în garnizoana Bistrița


Activitatea de documentare începută vineri, 11 mai, la Arad, de către delegația condusă de ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a continuat sâmbată, 12 mai, în localitatea Bistrița cu vizitarea comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată și a Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților”.

Comandantul brigăzii, general de brigadă Iosif Alexandru Rus, a prezentat stadiul procesului de restructurare, reorganizare și transformare parcurs de structurile subordonate, gradul de operaționalizare și dotare cu tehnică de luptă a acestora, precum și problemele cu care se confruntă personalul și posibile soluții de rezolvare a acestora.

Ministrul Apărării a apreciat activitatea Brigăzii 81 și a subliniat că misiunea cea mai importantă care revine comandamentului acesteia este cea de coordonare și susținere logistică a militarilor Batalionului 812 Infanterie, care acționează în teatrul de operații din Afganistan, la Zabul, concomitent cu menținerea gradului de operaționalizare a unităților din compunerea brigăzii.

În cursul întâlnirii cu personalul marii unități, Teodor Meleșcanu a asigurat că aspectele de ordin social semnalate, majoritatea axate pe necesitatea asigurării locuințelor, vor fi analizate și se va urmări rezolvarea acestora în cadrul programului aflat în atenția conducerii ministerului pentru toate garnizoanele din țară.

Totodată, ministrul Meleșcanu a reiterat preocuparea existentă la nivelul conducerii Ministerului Apărării pentru creșterea calității vieții personalului miltar și civil din Armată, precum și pentru continuarea modernizării echipării și înzestrării efectivelor.
* * *
Brigada 81 Mecanizată este subordonată Corpului 4 Armată Teritorial “Mareșal Constantin Prezan”. A fost înființată la data de 1 mai 1994, în cadrul procesului de reorganizare a Armatei României, având în compunere, în prezent, Batalionul 191 Infanterie “Radu Golescu” din Arad, Batalionul 811 Infanterie din Dej și Batalionul 812 Infanterie din Bistrița.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării