Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 149


Ministrul Teodor Melecanu, n garnizoana Bistria


Activitatea de documentare nceput vineri, 11 mai, la Arad, de ctre delegaia condus de ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, a continuat smbat, 12 mai, n localitatea Bistria cu vizitarea comandamentului Brigzii 81 Mecanizat i a Batalionului 812 Infanterie “oimii Carpailor”.

Comandantul brigzii, general de brigad Iosif Alexandru Rus, a prezentat stadiul procesului de restructurare, reorganizare i transformare parcurs de structurile subordonate, gradul de operaionalizare i dotare cu tehnic de lupt a acestora, precum i problemele cu care se confrunt personalul i posibile soluii de rezolvare a acestora.

Ministrul Aprrii a apreciat activitatea Brigzii 81 i a subliniat c misiunea cea mai important care revine comandamentului acesteia este cea de coordonare i susinere logistic a militarilor Batalionului 812 Infanterie, care acioneaz n teatrul de operaii din Afganistan, la Zabul, concomitent cu meninerea gradului de operaionalizare a unitilor din compunerea brigzii.

n cursul ntlnirii cu personalul marii uniti, Teodor Melecanu a asigurat c aspectele de ordin social semnalate, majoritatea axate pe necesitatea asigurrii locuinelor, vor fi analizate i se va urmri rezolvarea acestora n cadrul programului aflat n atenia conducerii ministerului pentru toate garnizoanele din ar.

Totodat, ministrul Melecanu a reiterat preocuparea existent la nivelul conducerii Ministerului Aprrii pentru creterea calitii vieii personalului miltar i civil din Armat, precum i pentru continuarea modernizrii echiprii i nzestrrii efectivelor.
* * *
Brigada 81 Mecanizat este subordonat Corpului 4 Armat Teritorial “Mareal Constantin Prezan”. A fost nfiinat la data de 1 mai 1994, n cadrul procesului de reorganizare a Armatei Romniei, avnd n compunere, n prezent, Batalionul 191 Infanterie “Radu Golescu” din Arad, Batalionul 811 Infanterie din Dej i Batalionul 812 Infanterie din Bistria.Purttorul de cuvnt al Ministerului Aprrii