Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 158


Ministrul Aprrii, n garnizoana Galai


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, viziteaz n cursul zilei de joi, 17 mai, Batalionul 300 Infanterie Mecanizat i Batalionul 284 Tancuri, structuri dislocate n oraul Galai, aflate n subordinea Brigzii 282 Mecanizat “Unirea Principatelor”.

Delegaia condus de ministrul Aprrii, din care face parte i eful Statului Major al Forelor Terestre, general-locotenent dr. Teodor Frunzeti, se va ntlni cu comandanii unitilor militare din garnizoan i va fi informat despre stadiul procesului de restructurare, reorganizare i transformare a acestora.

Batalioanele 300 Infanterie Mecanizat i 284 Tancuri definitiveaz, la sfritul acestui an, procesul de operaionalizare n cadrul marii uniti, n vederea includerii n pachetul de fore destinate NATO.

Conducerea ministerului va avea discuii, de asemenea, cu personalul celor dou batalioane pentru a cunoate, la faa locului, problemele cu care oamenii se confrunt i a identifica, mpreun cu oficialiti din administraia local, posibile soluii de rezolvare a aspectelor de ordin social. n program este prevzut i ntlnirea cu Episcopul Dunrii de Jos, P.S. dr. Casian Crciun.

Vizitarea unitilor situate n oraul de pe Dunre se nscrie n seria activitilor ntreprinse de ministrul Teodor Melecanu de la preluarea mandatului, pentru cunoaterea i rezolvarea operativ a problemelor care privesc creterea calitii vieii personalului militar i civil din Ministerul Aprrii i de concentrare a efortului, ca prioritate imediat, pentru operaionalizarea structurilor de fore angajate de Romnia pentru NATO i UE.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii