Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 158


Ministrul Apărării, în garnizoana Galați


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, vizitează în cursul zilei de joi, 17 mai, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată și Batalionul 284 Tancuri, structuri dislocate în orașul Galați, aflate în subordinea Brigăzii 282 Mecanizată “Unirea Principatelor”.

Delegația condusă de ministrul Apărării, din care face parte și șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Teodor Frunzeti, se va întâlni cu comandanții unităților militare din garnizoană și va fi informată despre stadiul procesului de restructurare, reorganizare și transformare a acestora.

Batalioanele 300 Infanterie Mecanizată și 284 Tancuri definitivează, la sfârșitul acestui an, procesul de operaționalizare în cadrul marii unități, în vederea includerii în pachetul de forțe destinate NATO.

Conducerea ministerului va avea discuții, de asemenea, cu personalul celor două batalioane pentru a cunoaște, la fața locului, problemele cu care oamenii se confruntă și a identifica, împreună cu oficialități din administrația locală, posibile soluții de rezolvare a aspectelor de ordin social. În program este prevăzută și întâlnirea cu Episcopul Dunării de Jos, P.S. dr. Casian Crăciun.

Vizitarea unităților situate în orașul de pe Dunăre se înscrie în seria activităților întreprinse de ministrul Teodor Meleșcanu de la preluarea mandatului, pentru cunoașterea și rezolvarea operativă a problemelor care privesc creșterea calității vieții personalului militar și civil din Ministerul Apărării și de concentrare a efortului, ca prioritate imediată, pentru operaționalizarea structurilor de forțe angajate de România pentru NATO și UE.Biroul de Presă al Ministerului Apărării