Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 159


Ministrul Teodor Meleșcanu, în garnizoana Galați


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a vizitat joi, 17 mai, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată și Batalionul 284 Tancuri, structuri dislocate în orașul Galați, aflate în subordinea Brigăzii 282 Mecanizată “Unirea Principatelor”.

Delegația condusă de ministrul Apărării, din care face parte și șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Teodor Frunzeti, a fost informată despre stadiul procesului de restructurare, reorganizare și transformare a unităților militare din garnizoană.

Batalioanele 300 Infanterie Mecanizată și 284 Tancuri definitivează, la sfârșitul acestui an, procesul de operaționalizare în cadrul marii unități, în vederea includerii în pachetul de forțe destinate NATO.

Ministrul Meleșcanu a avut discuții cu personalul celor două batalioane pentru a cunoaște, la fața locului, problemele cu care se confruntă și a identifica, împreună cu oficialități din administrația locală, posibile soluții de rezolvare a aspectelor de ordin social, precum programele pilot pentru locuințe, echipamentul din dotare și îmbunătățirea serviciului de hrănire.

De Ziua Înălțării Domnului, ministrul Apărării a aprins lumânări și a păstrat un moment de reculegere pentru eroii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei”, respectiv sublocotenentul postmortem Ghimboasa Iosif, căzut la datorie în Revoluția din decembrie 1989, și sublocotenentul postmortem Narcis Șonei, căzut la datorie în teatrul de operațiuni din Afganistan.

Cu prilejul vizitei la Galați, ministrul Teodor Meleșcanu s-a întâlnit și cu Episcopul Dunării de Jos, P.S. dr. Casian Crăciun.

Vizitarea unităților situate în orașul de pe Dunăre se înscrie în seria activităților întreprinse de ministrul Teodor Meleșcanu de la preluarea mandatului, pentru cunoașterea și rezolvarea operativă a problemelor care privesc creșterea calității vieții personalului militar și civil din Ministerul Apărării și de concentrare a efortului, ca prioritate imediată, pentru operaționalizarea structurilor de forțe angajate de România pentru NATO și UE.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării