Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 159


Ministrul Teodor Melecanu, n garnizoana Galai


Ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, a vizitat joi, 17 mai, Batalionul 300 Infanterie Mecanizat i Batalionul 284 Tancuri, structuri dislocate n oraul Galai, aflate n subordinea Brigzii 282 Mecanizat “Unirea Principatelor”.

Delegaia condus de ministrul Aprrii, din care face parte i eful Statului Major al Forelor Terestre, general-locotenent dr. Teodor Frunzeti, a fost informat despre stadiul procesului de restructurare, reorganizare i transformare a unitilor militare din garnizoan.

Batalioanele 300 Infanterie Mecanizat i 284 Tancuri definitiveaz, la sfritul acestui an, procesul de operaionalizare n cadrul marii uniti, n vederea includerii n pachetul de fore destinate NATO.

Ministrul Melecanu a avut discuii cu personalul celor dou batalioane pentru a cunoate, la faa locului, problemele cu care se confrunt i a identifica, mpreun cu oficialiti din administraia local, posibile soluii de rezolvare a aspectelor de ordin social, precum programele pilot pentru locuine, echipamentul din dotare i mbuntirea serviciului de hrnire.

De Ziua nlrii Domnului, ministrul Aprrii a aprins lumnri i a pstrat un moment de reculegere pentru eroii Batalionului 300 Infanterie Mecanizat “Sfntul Andrei”, respectiv sublocotenentul postmortem Ghimboasa Iosif, czut la datorie n Revoluia din decembrie 1989, i sublocotenentul postmortem Narcis onei, czut la datorie n teatrul de operaiuni din Afganistan.

Cu prilejul vizitei la Galai, ministrul Teodor Melecanu s-a ntlnit i cu Episcopul Dunrii de Jos, P.S. dr. Casian Crciun.

Vizitarea unitilor situate n oraul de pe Dunre se nscrie n seria activitilor ntreprinse de ministrul Teodor Melecanu de la preluarea mandatului, pentru cunoaterea i rezolvarea operativ a problemelor care privesc creterea calitii vieii personalului militar i civil din Ministerul Aprrii i de concentrare a efortului, ca prioritate imediat, pentru operaionalizarea structurilor de fore angajate de Romnia pentru NATO i UE.Purttorul de cuvnt al Ministerului Aprrii