Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Renato NADOLU

 


Comunicat nr. 160


Acțiune desfășurată de militarii români în sprijinul populației afgane


Militarii Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” au desfășurat, împreună cu polițiștii din structurile Poliției Naționale Afgane, o noua misiune de evaluare CIMIC (cooperare civili-militari) în Afganistan.

Acțiunea s-a desfășurat, în această săptămână, în satul Spin Ghbarga, situat lângă autostrada ce leagă orașul Kandahar de orașul Kabul, la aproximativ 20 km de baza Lagman, locul de dislocare al militarilor români. Misiunea a fost planificată, organizată și desfășurată de militarii români și a fost condusă de ofițerul CIMIC al batalionului, locotenent Dan Adrian.

Aceasta a fost cea de-a doua misiune de acest tip îndeplinită de militarii bistrițeni în această lună, având ca principal obiectiv evaluarea posibilităților de construire a unui sistem de irigații care să faciliteze creșterea culturilor vegetale, foarte necesare pentru hrana populației din zonă.

În urma realizării acestui proiect, locuitorii acestui sat ar putea beneficia de șase puțuri de apă de mare adâncime, cu motopompele aferente, puțuri ce vor putea fi exploatate și pentru irigarea suprafețelor agricole.

Compartimentul Relatii Publice al S.M.F.T.