Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

 


Comunicat nr. 164


Seminarul “Exigențe ale PESA asupra securității și apărării României”


Centrul de Studii Strategice de Apărare și Securitate din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I” organizează joi, 24 mai, ora 9.00, seminarul internațional cu tema „Exigențe ale PESA asupra securității și apărării României”.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate principalele aspecte politico–militare ale participării României la Politica Europeană de Securitate și Apărare (PESA) și cele ale Armatei României în operațiunile gestionate de Uniunea Europeană.

La activitate vor participa reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării, ai Comisiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională ale Parlamentului, membri ai Guvernului, ai ministerelor și altor instituții interesate de subiect. De asemenea, au fost invitați cercetători și cadre didactice din unități de învățământ și cercetare militare și civile din țară și străinătate, reprezentanți ai unor organisme neguvernamentale, atașați militari acreditați la București.

Jurnaliștii care doresc să participe la seminar vor fi așteptați joi, 24 mai, între orele 08.30 și 08.50, la intrarea principală a Universității Naționale de Apărare „Carol I” (dinspre Monumentul Eroilor Patriei).
Persoană de contact pentru informații suplimentare Irina Cucu, telefon 0745.996.201.Biroul de Presă