Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 166


Generalul McNeill, n vizit la oimii Carpailor


Militarii Batalionului 812 Infanterie „oimii Carpailor”, dislocai n baza Lagman, Afganistan, au fost vizitai n cursul zilei de miercuri, 23 mai 2007, de o delegaie din care au fcut parte generalul Dan K. McNeill, comandantul ISAF, i noul comandant al Regiunii de Sud, generalul-maior Jacko Page.

Comandantul batalionului, maiorul Ovidiu Uifleanu, a prezentat o informare despre situaia de securitate din zona de responsabilitate, misiunile desfurate de militarii din Task Force Zabul, precum i despre riscurile cu care se confrunt acetia.

Cooperarea cu Forele Naionale de Securitate afgane i cu autoritile locale n vederea meninerii unui climat de stabilitate n regiune a constituit un subiect asupra cruia s-a insistat n timpul vizitei. Militarii romni au subliniat c misiunea lor n Afganistan este asigurarea securitii, att de necesar pentru dezvoltarea societii afgane.

n acest context, eful Echipei de Reconstrucie Provincial din Qalat, locotenent-colonelul Jeffrey Fischer, a prezentat proiectele civile de dezvoltare a provinciei Zabul.

‚‚V mulumesc c servii ISAF n aceast nobil chemare pentru a acorda sprijin poporului din Afganistan”, a scris generalul Dan K. McNeill, la ncheierea vizitei, n Cartea de Onoare a Batalionului 812 Infanterie „oimii Carpailor”.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii