Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 169


Militarii români ajută populația locală în Irak și Afganistan


Militarii români care își desfășoară activitatea în teatrele de operații din Afganistan și Irak au desfășurat, la sfârșitul acestei săptămâni, misiuni de cooperare civili-militari (CIMIC) în sprijinul populațiilor locale din zonele unde ei acționează.

În Irak, militarii Batalionului 495 Infanterie „Căpitan Ștefan Șoverth” au organizat, sub auspiciile Zilei Internaționale a Copilului, o amplă acțiune de distribuire de rechizite școlare, dulciuri și jucării pentru copiii din satele situate în aria de responsabilitate din provincia Dhi Qar.
Prima acțiune de acest gen a avut loc sâmbătă, 26 mai 2007, într-o localitate aflată în apropierea bazei lor de dislocare din Tallil, unde militarii români au efectuat și o misiune cu focus medical, în cadrul căreia medicul batalionului, căpitanul Constantin Voicu, și sergentul major Mihaela Sinescu au acordat asistență medicală pentru aproximativ 50 de persoane, copii și adulți.

În Afganistan, militari din Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților”, în cooperare cu reprezentanți din cadrul Poliției Naționale Afgane, au distribuit aproximativ patru tone de alimente în satul Khala, situat în apropierea bazei Lagman, locul de dislocare a militarilor români.
Localnicii au primit din partea echipei CIMIC, coordonată de locotenentul Dan Adrian, alimente de strictă necesitate (grâu, făină, fasole, sare și ulei), iar peste 70 de copii afgani au primit dulciuri și rechizite școlare.
În același timp, echipa medicală condusă de maiorul Oscar Sas a acordat consultații și tratamente la un grup de 20 de adulți și copii cu diferite afecțiuni.
Alimentele și rechizitele școlare au fost puse la dispoziție de Echipa de Reconstrucție Provincială din Qalat.Biroul de Presă al Ministerului Apărării