Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 171


Ministrul Aprrii a deschis lucrrile seminarului internaional PESA


„Politica European de Securitate i Aprare (PESA) reprezint rspunsul Uniunii Europene la adresa riscurilor i ameninrilor mediului de securitate contemporan”, a declarat ministrul Aprrii, Teodor Melecanu, mari, 29 mai, n deschiderea seminarului intitulat „Reflectnd mpreun la dimensiunea european de securitate i aprare” .

Ministrul Melecanu a subliniat faptul c Romnia a fost parte integrant a acestui proces, nc din momentele iniiale ale fundamentrii PESA.

„Din perioada de pre-aderare, Romnia a fcut dovada angajamentului propriu n susinerea acestui demers, att prin contribuii efective n diferite teatre de operaii unde Uniunea a fost angajat, ct i prin implicarea n dezbaterea ce a condus la apariia cadrului strategic de dezvoltare a PESA”, a adugat Teodor Melecanu.

Ministrul Aprrii a avut, cu acest prilej, i o ntlnire cu directorul general al Direciei de Afaceri Strategice din Ministerul francez al Aprrii, Jean de Ponton d’Amencourt.
n cadrul reuniunii organizate la Palatul Cercului Militar Naional de Departamentul pentru Politica de Aprare i Planificare din cadrul Ministerului romn al Aprrii, n colaborare cu Delegaia Afacerilor Strategice din Ministerului francez al Aprrii, sunt dezbtute subiecte referitoare la procesul de construcie a Politicii Europene de Securitate i Aprare (PESA), cooperarea n cadrul operaiilor UE de gestionare a crizelor, evoluiile mediului de securitate din Europa de Sud-Est, precum i la problema securitii regionale i a frontierelor.

La reuniune particip reprezentani din Albania, Bosnia-Heregovina, Bulgaria, Croaia, Frana, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Turcia i Romnia.Purttorul de cuvnt al Ministerului Aprrii