Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col.ing.Leonard Mocanu, 0744 359491

 


Comunicat nr. 179


Vizita șefului Statului Major al Forțelor Armate ale Muntenegrului în România


În perioada 31 mai - 3 iunie a.c., șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Republicii Muntenegru, general-locotenent Jovan Lakèeviæ, efectuează o vizită oficială în România, la invitația șefului Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin.

Programul vizitei include participarea la ceremonialul de redislocare a Comandamentului SEEBRIG, precum și vizitarea Comandamentului Flotei, a Flotilei de Fregate, a Centrului de Scafandri, a Navei-școală „Mircea” și a unor unități militare din Dobrogea.

În timpul întrevederilor, cei doi oficiali și-au manifestat interesul pentru găsirea unor forme de cooperare între forțele armate ale celor două țări. Generalul-locotenent Jovan Lakèeviæ a prezentat date privind stadiul formării forțelor armate ale Republicii Muntenegru și s-a arătat interesat de aspecte legate de instruirea personalului și de sprijinul logistic al trupelor din Armata României.

Partea română și-a manifestat disponibilitatea de a împărtăși din experiența acumulată pe timpul participării la Parteneriatul pentru Pace și în procesul de transformare și de integrare a armatei în structurile euro-atlantice.Biroul Informare publica al Statului Major General