Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 181


Rotire a Detașamentului medical din IrakÎn aceste zile are loc rotirea militarilor ce formează detașamentul medical românesc din Irak, dislocat într-un spital militar american cu două locații distincte, Camp Cropper și Camp Bucca. Astfel, cele două echipe medicale conduse, în perioada decembrie 2006 - iunie 2007, de către colonelul medic Daniel Sora vor fi înlocuite de 20 de medici și asistenți medicali, sub comanda căpitanului medic Răzvan Boșoteanu.

La unitatea din Camp Cropper, axată pe acordarea asistenței medicale de urgență, va acționa o echipă formată din doi medici și nouă asistenți români, care își vor desfășura activitatea în unitatea primiri urgențe, reanimare, secția de terapie intensivă, blocul operator, medicină primară.

Echipa din Camp Bucca va fi compusă dintr-un medic și opt asistenți și va participa în special la asigurarea asistenței medicale pentru pacienți irakieni. Activitatea personalului român în acest spital va avea și o importantă componentă profilactică de medicină primară (imunizări, controale medicale pentru evaluarea stării de sănătate, tratamente).

România este singura țară din Coaliție care contribuie cu personal medical de specialitate la activitatea din cele două spitale.Biroul de Presă al Ministerului Apărării