Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.cdor. Ion BURGHIȘAN

 


Comunicat nr. 190


Exerciții navale în Marea Neagră


Fregatele „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, corvetele „Contraamiral Eustațiu Sebastian” și „Contraamiral Horia Măcelariu”, nava școală de suport logistic "Constanța", împreună cu două fregate aparținând Grupării Navale Permanente a NATO în Mediterana – SNMG-2 – vor participa la exerciții navale care se vor desfășura, între 12 și 15 iunie a.c., în Marea Neagră.

Programul de pregătire în comun cuprinde exerciții de căutare și salvare, reaprovizionare pe mare, căutare și luptă împotriva submarinelor, respingerea atacurilor scafandrilor și de comunicații.

Cele două fregate ale NATO, ITS Grecale (Italia) și TCG Gokceada (Turcia), vor sosi vineri, 8 iunie, în portul Constanța. Comandanții celor două nave vor efectua vizite la Comandamentul Flotei și la autoritățile locale.
***

Fregata GRECALE (F571), cu un echipaj alcătuit din 213 militari (dintre care 27 de ofițeri), este comandată de căpitan-comandorul Flavio BIAGI. Nava are un deplasament de 3200 tone, lungimea de 123 metri, lățimea de 12,88 metri și poate atinge o viteză de 33 noduri. A fost lansată la apă pe 12 septembrie 1981 și a intrat în serviciu pe 9 decembrie 1982.
Fregata GOKCEADA este comandată de căpitan-comandorul Ahmet Gokhan RAHTUVAN. Nava are un echipaj alcătuit din 235 militari (dintre care 24 de ofițeri), lungimea de 135,5 metri, lățimea de 14 metri și pescajul de 6,5 metri. Viteza dezvoltată de navă este de 29 noduri.

Detalii suplimentare despre Gruparea SNMG 2 pot fi obținute vizitând site-ul http://www.afsouth.nato.int/FACTSHEETS/STANAVFORMED.htmBiroul de Presă